Søg
  • Energy360

FIND DIN TOTALITET

Høj personlig eller virksomhedsmæssig performance over længere tid, der hvor peak performance bliver til high performance, kræver mod. Mod til ikke blot at kræve, presse eller råbe endnu højere i håbet om, at du selv, dine kolleger eller organisationen dermed automatisk skruer tempoet op, og mirakuløst performer bedre.

Virksomheder såvel som individet lever i dag mere eller mindre med et grundvilkår om konstant at være i udvikling for at kunne nå næste trin på karrierestien, vinde de nødvendige kunder og udvikle fremtidens produkt. Men det er altså ikke det samme som at skulle sætte pres-bolde i verden konstant, hvilket måske næsten er blevet det mest anvendte og lettilgængelige ledelsesværktøj. Men der er altså intet konstruktivt eller forbedrende element i at gøre det til en varig individuel eller organisatorisk tilstand.

Men hvad kræver det så af os som mennesker og ledere, hvis vi skal skabe de mest optimale vilkår for den gejst, innovationsevne, tiltrækningskraft og vilje som er kendetegnene for vindere? Vi må konfrontere os selv og gøre os rigtig umage for at bruge en ledelsespalette som kræver mod – vi må nemlig bruge os selv, sætte os selv autentisk og ærligt i spil……

Vi må som ledere og mennesker have modet til at risikere lidt kaos – hos os selv og i andre. High performance er den kontinuerlige toppræstation og kræver at vi tør vise tvivl, engagement og ´svage´sider samtidig med at vi kan stå på bagbenene og brøle, når vi er bedst.

Det bedste resultat er når vi tør sætte os målet og har vores passion med i det. Men det er modet til at lade os udfordre på nye veje, metoder, viden og mennesker samt den nødvendige restitutionspause, der gør at vi ikke vælter. Vi skal altid huske at ånde ind, hvis vi vil kunne blive ved med at ånde ud. Tag selv iltmasken på først – din egen energi skal være i balance og i overskud, før du kan give energi til andre. Der er brug for balance og helhed for at være bedst når det gælder.

Når vi er under pres har vi hverken initiativ, udsyn, indkig eller udvikling boende i os. Vi er i en tilstand uden evnen til at være eller se fremad eller mærke os selv – og andre.

Tro på, at ægte high performance opstår når vi er i balance og kan stille skarpt på både øjeblikket og fremtiden, og følge vores mavefornemmelse i stedet for at vente på at andre eller dine omgivelser ændrer sig eller træffer valgene for dig. Det kræver mod at være tilstede, være den bedste udgave os selv og vide, at du allerede har alt det nødvendige inden i dig.

Kom med, være modig – balance og helhed.


25 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle